Moh guna produk halal muslim. Awak mesti suka. Boleh buat side income pulak tu!

DuniaHerbaHPA


Tuesday, October 13, 2015

Assalamualaikum sume, Alhamdulillah dengan izinNya, kedai kecil serbanika kini sudah hampir berusia 4 bulan.



Kedai kecil kami terletak di V Galeri, Bangi Gateway. Kami menjual hampir segala jenis pakaian utk kanak2 dan dewasa, juga makanan minuman tambahan untuk kesihatan.

Sekiranya jika anda berjalan-jalan di sekitar Bangi/Kajang, silalah jemput singgah di kedai kecil kami.

Terima kasih di atas sokongan anda.

Sunday, February 8, 2015

Hobi suke suki

Assalamualaikum sume & salam ceria buat pengunjung.

Hari ini, kita nak kongsikan hobi terbaru. Untuk pengetahuan uols, kita ni x pandai nak menanam apa2 pun jenis tumbuhan. Orang kata tangan panas, tanam je mesti mati. Lagipun x pandai nak bezakan antara anak pokok/sayur dengan anak pokok liar.

Jadinya/makanya, kita pun tempah beli alat hydroponik nie. Katanya senang - 3T - Tanam, Tinggal & Tuai. Harga? RM50/set. Mahal? Hurmmmm, hanya yang arif dan pernah survey je tau.


Inilah setnya hydroponik 


Minggu ke2, hu3 betapa gumbiranya rasa.

Memandangkan saya ni kerja, keluar dan balik rumah x nampak matahari ini sajalah caranya sesuai untuk kita. Alhamdulillah menjadi juga, x perlu meracun serangga. Hanya perlukan baja saja.

Minggu ke4, Makan timeeeešŸ˜‰

Teringin nak mencuba? Jom calling2 kita 0136392180 / 0166593550

Saturday, December 13, 2014

Saja Jenjalan

Assalamualaikum kengkawan. Semalam, bos ajak jenjalan ke Melaka. Sejak anak2 bercuti sekolah x kemana-mana. Almaklum anak yg bersekolah darjah 1 baru je selesai sesi persekolahan semalam.

Sunday, November 2, 2014

Iv Mist - Minyak semburan utk sekeluarga 1001 penawar, Insyallah

Assalamualaikum sume. Memperkenalkan produk terbaru edaran kami: -

IV Mist - Minyak semburan berteknology nano
             - mengandungi pelbagai herba2
             - keluaran bumiputra
             - dikilangkan di IMP.



Kelebihan/kebaikannya :-

- Merawat resdung/Selsema
- Migrain
- Urat saraf
- Gatal
- Kutu
- Senggugut
- Jerawat & lain2

Insyallah, setiap penyakit ada penawarnya kecuali tua dan kematian.

* Daripada Jabir bin Abdullah dari Nabi s.a.w sabdanya:
"Tiap-tiap penyakit itu(ada) ubatnya. Apabila menepati ubat terhadap penyakit tersebut, maka sembuhlah dengan izin Allah"
(Riwayat Muslim dan Ahmad) 

Sila lawati laman fb kami di Butik-Kesihatan-Kecantikan-An-Nisa dan kepada yang berminat bolehlah menghubungi kami di 0136392180 atau 0166593550.






Wednesday, October 22, 2014

Cabaran Gambar 31 hari : October 2014 - Atas Meja

Assalamualaikum, harini aku tepek gambar nie. Untuk pengetahuan korang, gambar ni di snapkan pada hari aku xdo idea nak makan apa. Sebabnya member yg selalu buat penghantaran makanan bercuti separuh hari.
Dek kerana aku dah lama x makan megi sup mamak, makanya aku pun oderlah. Setibanya atas meja ni, dgn x berlengah-lengah aku pun terus snap gambar ni. Tahukah anda apa yang berlaku??? Cewahhh berbahasa journalist pula dah... Jeng jeng jeng hp aku x semena mena telah terjun menjunam ke dalam mangkuk megi yang panas berasap lagi. Hok aloh dengan paniknya segera aku mengangkat keluar hp aku dari terus lemas. Akibatnya, pada mulanya memang x perlu risaulahkan sebab tengok masih bernyawa lagi. Rupa2nya makin lama makin malap dan terus gelap. Ah udah, panik bercampur harapan tapi masih boleh buat "cool"  Rileks3 dulu tunggu sampai malam sesambil caj bateri hp itu. Akhirnya Alhamdulillah syukran dah kembali sihat...

Tuesday, October 21, 2014

Cabaran Gambar 31 hari : October 2014 - Tengahari

Harini aku mc, jadinya berehatlah dok  ber3 dgn anak2 kecik di rumah. Tghari hujan, mmg seronok suasana.. terasa sejuk nyaman gitu.. Hah ape tunggu lagi? Jomlah tidurrr...

Monday, October 20, 2014

Cabaran Gambar 31 hari : October 2014 - Malam

Assalamualaikum sume...

Okies, aku x ikut turutan utk senarai cabaran 31 hari bergambar. Kenapa? Sebab idea utk senarai datang x menentu, jadinya aku tepeklah gambar x ikut senarai. Janji ada dlm senarai ok...


Gambar ni diambil pd 18hb Okt bersama rakan2 sekerja sempena malam "Annual Dinner" syarikat aku.